خشونت خانگی مشکل بزرگی است. خشونت خانگی یعنی هر عملی که به جسم انسان صدمه بزند و یا چنین قصدی داشته باشد. خشونت خانگی میتواند شامل کتک زدن، هل دادن، لگد زدن، سعی در خفه کردن، پرتاب اشیا باشد. شدت بدرفتاری از یک کشیده تا قتل است. بدزبانی روح را میکشد، خشونت جسمی ممکن است جسم را هم بکشد.
جامعه شناسان الگوی معینی برای خشونت جسمانی پیدا کردهاند. چه زمان و در چه مکانی بدرفتاری از جانب همسر اتفاق می افتد:
- معمولاً بدرفتاری در خانه اتفاق می افتد
- اتاق نشیمن و اتاق خواب بیش از هر جای دیگر مکان خشونت خانگی است
- اتاق خواب ممکن است محل قتل همسر باشد
- معمولاً خشونت خانگی ساعت شش بعدازظهر تا نیمه شب رخ میدهد
- قبل از خشونت جسمانی معمولاً جروبحث درمیگیرد. بیشتر اختلافات در مورد تربیت بچهها و مسائل مالی است
- احتمال بروز خشونت خانگی در ایام تعطیلات هفتگی بیش از ایام کاری است.
- با افزایش بدرفتاری جسمی هربار حملهها شدیدتر میشود.
چرخه بدرفتاری چیست؟
خشونت خانگی یک چرخه سه مرحلهای دارد:
مرحله اول: افزایش تنش
در این مرحله فرد بدرفتار یکسری ناراحتی و تحریکات را تجربه میکند. ناراحتی او مرتب شدیدتر میشود. او احساساتش را درون خود نگه میدارد. کم کم که احساسات او شدیدتر میشود و به صورت زبانی خصومت خود را نشان میدهد. در این مرحله شاید زن سعی کند شوهر را آرام کند و از رویارویی اجتناب کند. این کار شاید موقتاً مفید باشد، ولی تنش موجود در فرد بدرفتار مرتب بیشتر و بیشتر میشود. مرد شروع به فحاشی میکند. زن عقب نشینی میکند. فرد بدرفتار که عقب نشینی همسرش را میبیند، با خشم بیشتر و شدیدتری بدزبانی میکند. این مرحله ازدیاد تنش ممکن است از یک ساعت تا یک ماه طول بکشد
مرحه دوم: مرحله انفجار
در این مرحله، بدرفتاری جسمی رخ میدهد. شوهر زن را کتک می زند. شدت بدرفتاری از یک کشیده تا قتل است.
مرحله سوم: مرحله افسوس و پشیمانی
پس از انفجار، دوره آرامش نسبی پیش میآید. همسر بدرفتار کلی معذرت خواهی میکند. به همسرش محبت مینماید. قول میدهد دیگر بدرفتاری نخواهد کرد. این پشیمانی به خاطر احساس گناه بابت صدمهای است که به همسر زده و یا به خاطر ترس از دست دادن همسر است. فرد بدرفتار ممکن است باور داشته باشد دیگر هرگز بدرفتاری نخواهد کرد.
در مرحله سوم، ممکن است زن و شوهر بهتر از هر وقت دیگری با هم زندگی کنند، ولی متاسفانه فرد بدرفتار دوباره تحریک و خشمگین میشود. این تنش کم کم اضافه میشود و چرخه از نو آغاز میگردد.
در اکثر موارد این زن است که مورد بدرفتاری و خشونت خانگی قرار میگیرد. البته بعضی مردها از همسرشان کتک میخورند، ولی اکثریت همسران کتک خورده، زن هستند.
خشونت خانگی از همان سال اول زندگی آغاز میشود. تازه عروس ممکن است خود را سرزنش کند و تصور نماید اگر به شیوهای دیگر رفتار میکرد، کتک نمیخورد. اوایل خشونت پراکنده است، ولی بتدریج فاصله خشونتها کم شده و زن متوجه میشود مساله جدی است.
بسیاری از زنان کتک خورده در خانههایی بزرگ شدهاند که تا حدی خشونت جسمانی وجود دارد. به همین دلیل شاید زن خود را در انفجارهای مرد مقصر بداند و نومیدانه سعی میکند نیازهای شوهر را به شکلی برآورده کند که مانع خشونت جسمانی شود.
زنان کتک خورده معمولاً خود را از خانواده منزوی کردهاند. آنها خجالت میکشند به خانواده خود بگویند از همسرشان کتک میخورند. بنابراین حامی ندارند. از همه بدتر که این دسته زنان معمولاً از نظر عاطفی و مالی به همسر خود وابسته هستند.
اگر مدت طولانی توسط همسرتان تحقیر شدهاید یا کتک خوردهاید، اعتماد به نفستان پایین است. ممکن است باور نکنید میتوانید از این قفس خارج شوید.
پیشنهاد میکنم:
این وجه خشن و سختگیر عشق است. عشق اجازه نمیدهد شما منفعل بمانید تا همسرتان شما و خودش را نابود کند. تا وقتی همسرتان به مدت طولانی مشاوره نگیرد و راهی برای بیان سالم خشم پیدا نکند، به صلاح شما و فرزندانتان نیست به خانه برگردید.
پیشنهاد میکنم این پست را برای موارد اورژانسی مطالعه بفرمایید. خدا برای هیچ زنی، شوهر بددهن و خشن نیاورد، ولی متاسفانه به خاطر فرهنگ مردسالارانه کشورمان این مسائل زیاد است. ارتباطی به سطح تحصیلات ندارد. فرهنگ خانواده مهم است. متاسفانه خانوادههای با فرهنگ احترام به زن، در ایران کم است. می دانید چه کسی مسئول تربیت پسران بافرهنگ است؟ بله! ما خانمها!
خانم های مجرد، قبل از ازدواج، مدیریت خشم را بیاموزید. زیرا ما همسان خود را جذب می کنیم. اگر شما بدون خشم باشید و یا نیاز به خشونت نداشته باشید، آدم خشمگین را بخوبی می شناسید و از او پرهیز می کنید.
خانم های متاهل، مدیریت خشم را یاد بگیرید، زیرا بسیاری از مشکلاتی که با همسر، فرزند، خانواده همسر و در محل کار دارید، با آموختن مدیریت خشم برطرف می شود.
آقایان، مدیریت خشم را بیاموزید تا بتوانید درآمد بیشتری کسب کنید. آدم خشمگین نمی تواند خوب پول دربیاورد. استعدادهایش تلف می شود.
بعضی ها می گویند: اگر مدیریت خشم یاد بگیرم و دیگر هرگز عصبانی نشوم، همسرم پدرم را در می آورد! الان با این خشمی که دارم می توانم جلوی زیاده روی های او را بگیرم.
این حرف درست نیست! اگر همسرتان کارهایی می کند که جیغ تان را درمی آورد، چه فایده که هفته ای یک بار، ماهی یک بار داد بزنید، اوضاع چند روز بهبود پیدا کند ولی پس از چند روز مسئله به شکل اول برگردد؟ با مدیریت خشم یاد می گیرید، مسائل را ریشه ای حل کنید. سلامتی جسمی و روحی شما هم حفظ می شود.
پیشنهاد می کنم این محصول آموزشی را از دست ندهید:
خداحافظ خشم! سلام آرامش...