سلام خانم دکتر گرامی سوالی که دوست داشتم جوابشو از شما هم بشنوم در مورد بچه داشتن و لزوم وجود فرزند در زندگی هستش ... موضوعی که اینروزها به دغدغه خیلی از زوجین تبدیل شده من هشت سال هست که ازدواج کردم سالهای اول بخاطر شناخت بیشتر تمایلی به داشتن فرزند نداشتیم ولی الان سه چهار سالی هست که دوست دارم ولی همسرم راضی نیست و همیشه از قبول مسیولیت و سختیهاش میگه و مشکلاتی که تو ایران هست و....
متشکرم
در مورد لزوم بچه دار شدن در این مقاله نوشتهام. در مورد مسئولیتهای مادری هم در این یکی مقاله نوشتهام. پیشنهاد میکنم ابتدا این دو مقالهها را مطالعه کنید و با خودتان شفاف شوید. آیا شما براستی میخواهید مادر شوید؟ 90% آدمها میخواهند صاحب فرزند شوند. اگر شما جزو این 90% هستید، با همسرتان مذاکره کنید، چون مسئله مهمی است، بارها مذاکره کنید.
بهترین سن بارداری، 35-20 سالگی است. این دوره پانزده ساله، بارداری کمترین خطر را برای مادر و جنین دارد. بارداری در سن بالاتر از 35 سالگی، حتی با نظارت پزشک، خطرناک است. دوره باروری یک خانم، محدود است، پس اگر دوست دارید مادر شوید، هرچه زودتر باردار شوید. برای کسب رضایت همسرتان با او بارها مذاکره کنید.
مذاکره کردن، رفتار یک آدم بالغ است. وقتی ما خواستهای داریم و طرف مقابل خواسته دیگر، لازم است مذاکره کنیم. نباید زور بگوییم، یا با قهر کردن و گریه کردن و کارهای کودکانه به خواسته خود برسیم. نباید بدون مذاکره کردن کوتاه بیاییم و تسلیم زورگویی دیگری شویم. اگر بدون مذاکره، تسلیم شویم، همیشه برای خود دلسوزی خواهیم کرد و خود را قربانی می دانیم.
هفتهای یک بار در مورد بچه دار شدن با همسرتان مذاکره کنید. با آرامش، با محبت و با رعایت ادب. اگر به نتیجه نرسیدید، از او تشکر کنید که برای صحبت با شما وقت گذاشته است. او را ببوسید. هفته بعد دوباره مذاکره کنید.
مراحل مذاکره این است:
- 1-درخواست وقت برای مذاکره
عزیزم، میخواهم در مورد مسئله مهمی نظرت را بدانم. امشب میتوانیم نیم ساعت حرف بزنیم؟ چه ساعتی مناسب است؟
- 2-مطرح کردن خواسته خودتان
عزیزم، من دلم میخواهد بچه دار شویم. نظر تو در این مورد چیه؟
- 3-شنیدن خواستهها و نظرات طرف مقابل
مخالفی؟ ممکنه بدانم چرا؟
سپس با دقت به دلایل او گوش کنید و حتی آنها را یادداشت کنید.
توجه کردید؟ خواسته خود را کوتاه مطرح کنید، سپس نظر او را بپرسید و اجازه بدهید او حرف بزند. حرف او را قطع نکنید. گوش کنید و یادداشت بردارید.
- 4-پاسخ دادن به اعتراضات او
به تک تک نگرانیها و دلایل او، جواب منطقی بدهید. دوباره نظر او را بپرسید.
اگر نیم ساعت وقت مذاکره تمام شد و همسرتان هنوز دارد حرف می زند، گوش کنید، ولی پاسخ ندهید. یادداشت بردارید. اگر نیم ساعت تمام شد، ولی شما هنوز حرفهایتان را نزدید، مذاکره را قطع کنید. از او برای این که وقت گذاشته و به حرفهای شما گوش داده، تشکر کنید. او را ببوسید. هفته بعد دوباره مذاکره را با همین روشی که در بالا نوشتم ادامه بدهید.
ما مردم ایران، معمولاً مذاکره کردن بلد نیستیم. وقتی اختلاف سلیقهای وجود دارد، یا بی سر و صدا کوتاه میآییم و لب و لوچه ور میچینیم. یا با داد و هوار میخواهیم به خواسته خود برسیم. در حالیکه در مذاکره باید به حرفهای طرف مقابل گوش کنید. از نیم ساعت مذاکره، اجازه بدهید همسرتان 29 دقیقه حرف بزند! آرام و منطقی باشید و نشان بدهید لیاقت مادر شدن دارید. به همسرتان ثابت کنید تصمیم شما برای مادر شدن، تصمیم جدی و منطقی است.