عادت تیرماه: مطالعه کن!
آیا مقاله مهارتهای زندگی را خواندهاید؟ همانطور که میدانید مهارتهای زندگی، مبحثی مفصل است، ولی کسب بعضی عادتهای خوب، کسب مهارتهای زندگی را سادهتر میکند. عادت این ماه این است:
همه دانش دنیا در کتابها جمع آوری شده است. هیچ کلاس و دوره آموزشی نمیتواند به اندازه یک کتاب "دانش" در اختیار شما قرار بدهد. پس چرا ما در کلاسها شرکت میکنیم؟ زیرا شرکت در کلاسها و دورهها به ما انگیزه آموختن میدهد وگرنه "دانش" در کتاب وجود دارد.
آدمهای کتابخوان، اطلاعات زیادی دارند. البته داشتن اطلاعات کافی نیست و باید دانش به عمل دربیاید که مفید باشد. اما اول باید اطلاعات داشته باشیم تا بتوانیم آن را بکار بگیریم.
یکی از شاخصهای پیشرفته یا عقب مانده بودن یک کشور، میزان سرانه مطالعه است. به عبارت دیگر هرچه افراد یک جامعه بیشتر کتاب بخوانند، آن کشور پیشرفتهتر است.
- ژاپنیها به طور متوسط روزی 90 دقیقه (یک ساعت و نیم) کتاب مطالعه میکنند.
- ایرانیها به طور متوسط روزی 2 دقیقه کتاب مطالعه میکنند.
البته این آمار بارها توسط نهادهای رسمی تکذیب شده است، ولی فکر میکنم بدون توجه به آمار، اگر نگاهی به اطرافمان بندازیم متوجه میشویم ایرانیها بسیار کم کتاب میخوانند. در حقیقت در کشورهای جهان سوم، بیشتر افراد مطالعه نمیکنند. بیشتر جهان سومیها در مدت تحصیل، فقط کتابهای درسی را میخوانند و پس از فارغ تحصیلی، بکلی با کتاب خداحافظی میکنند.
وقتی می گویم کتاب، منظورم کتاب علمی نیست. حتی رمان خواندن باعث رشد ذهنی شما میشود. بر اساس مطالعات روانشناسان، کسانی که رمان میخوانند همدلی زیادی با دیگران را دارند و بهتر میتوانند با عقاید متفاوت دیگران کنار بیایند. یعنی میتوانند عقاید متفاوت را بشنوند و در موردش فکر کنند. شاید آن عقیده را رد کنند و شاید هم آن را بپذیرند. رمان خوان هها میتوانند به دیگران حق بدهند به شکلی متفاوت فکر کنند، حتی اگر نظر آنها را قبول نداشته باشند.
چرا؟ چون وقتی رمان میخوانید دارید از زندگی را از دریچه چشم آدمهای دیگر نگاه میکنید. ماجراهایی را تجربه خواهید کرد که شاید هرگز در زندگی واقعی تجربه نکنید. اما در ذهن شما به عنوان یک تجربه واقعی ثبت میشود. کسی که رمان میخواند زندگی را از زاویه دید صدها نفر مختلف نگاه میکند، پس وسعت دید و سعه صدر پیدا میکند. کتابخوان ها به روح هزاران آدم دسترسی دارند. کتابخوانها به خرد جمعی متصل هستند. معمولاً کتابخوانها عاقلتر از سن خود هستند.
بیایید در ماه تیر، عادت خوب مطالعه را در خود بوجود بیاورید. دست کم روزی 15 دقیقه کتاب بخوانید.
پیشنهاد میکنم سری به کتابفروشی ها یا کتابخانهها بزنید و دست کم یکی از این کتابها را تهیه کنید و تا پایان این ماه دست کم روزی 15 دقیقه کتاب بخوانید:
آیین زندگی – نوشته دیل کارنگی
آیین دوستیابی - نوشته دیل کارنگی
اثر مرکب – نوشته دارن هاردی
چگونه مغناطیس پول شویم؟ - نوشته ماری کلیر کارلایل
مذاکره – نوشته برایان تریسی
هنر فروش کردن - نوشته برایان تریسی
پنج زبان عشق – نوشته گری چاپمن
پله پله تا اوج – نوشته زیگ زیگلار
زلفت هزار دل به یکی تار مو ببست - نوشته آناهیتا چشمه علایی (یک رمان دلنشین)
بیست هزار آرزو - وشته آناهیتا چشمه علایی (یک رمان دلنشین)
عادت به مطالعه، اطلاعات شما را بیشتر میکند. اطلاعات بیشتر کمک میکند مهارتهای زندگی را سادهتر و سریع تر یاد بگیرید.
در این مقاله نوشته ام چگونه یک عادت خوب را در خود نهادینه کنید؟