پدر علم روانشناسی مثبت کیست؟
قول داده بودم در مورد روانشناسی مثبت بنویسم.
به همت دکتر مارتین سلیگمن و سایر روانشناسان مثبتگرا، میزان شادی و احساس خوشبختی افراد قابل اندازه گیری است. با انجام آزمونهایی میتوانیم بفهمیم سطح شادی ما چقدر است. در واقع ما خودمان می دانیم سطح میزان رضایت از زندگی و احساس خوشبختی مان چقدر است، ولی با انجام این آزمونها، محققها هم میتوانند این مطلب را اندازه بگیرند. آنها افراد خوشبخت را شناسایی کرده، زندگی آنها را بررسی میکنند تا سر در بیاورند چه عواملی باعث شده این افراد احساس خوشبختی کنند.
اگر انگلیسی را بخوبی می دانید، می توانید با مراجعه به این انواع تستهای رایگان در اینترنت، میزان شادی خود را اندازه بگیرید. من یک تست رایگان قرار داده بودم، که الان از کار افتاده است. فکر کنم یکمرتبه هزارنفر از سایت من به آنجا رفته اند و آنها فکر کرده اند، دارند هک می شوند!!! بهرحال آن تست ظرف همین دو سه ساعت از کار افتاد. شما می توانید با استفاده از گوگل، یک تست دیگر پیدا کنید.
خبر خوب! روانشناسان میدانند چه شرایطی باعث میشود آدمها احساس خوشبختی کنند.
و خبر بهتر: شما میتوانید بیاموزید خوشبخت باشید!
در پستهای بعدی سه دسته افراد خوشبخت را بررسی و مشخصات هر دسته را شناسایی میکنیم. آنگاه شما میتوانید یکی از سه راه خوشبختی و شادمانی را انتخاب کنید و در پیش بگیرید.
اگر در حال حاضر احساس رضایت زیادی از زندگی ندارید، پستهای آینده برای شما بسیار کاربردی و مفید است. دلم می خواهد از دوستان خود هم دعوت کنید این مطالب را بخوانند، زیرا سطح شادی مردم ایران پایین است. اگر میخواهیم در جامعه ای سالم زندگی کنیم، وظیفه داریم فرهنگ مثبت اندیشی را در جامعه ترویج بدهیم.
روانشناسان ثابت کردهاند میزان شادی و احساس خوشبختی افراد به شرایط بیرونی وابسته نیست! بلکه مربوط به نگرش افراد است. به عبارت دیگر مهم نیست در چه محیطی و چه شرایطی زندگی میکنید، بلکه مهم است شما چگونه به مسائل مینگرید. به عبارت دیگر نوع نگرش شما، باعث شادی یا ناشادی شما میشود.
دیل کارنگی میگوید: ممکن است زندگی، یک لیموترش به دست شما بدهد. شما میتوانید با آن لیموترش، لیموناد بسازید و از طعم آن لذت ببرید، یا روزهای طولانی بخت و اقبال بد خود را به خاطر لیموترش لعنت کنید.
یک تمرین ساده: وقتی با یک مسئله دشوار روبرو میشوید، به جای این که بگویید: من یک مشکل پیچیده دارم، بگویید: من با یک مورد جالب و قابل بررسی روبرو هستم.
فقط کلام خود را تغییر بدهید تا ببینید نگرش شما چه اندازه تغییر میکند.
به قول کاترین پاندر، کلام شما، عصای معجزه آسای شماست. (اشاره به عصای حضرت موسی که با اشاره آن رود نیل از هم شکافت) ما پیامبر نیستیم، عصای معجزه گر هم نداریم، ولی با کلام مثبت خود میتوانیم در زندگی مان معجزه بیافرینیم.
به خاطر داشته باشید من هم مثل شما در این کشور زندگی میکنم. در یک شهر کوچک هم زندگی میکنم. گرفتار پیامدهای تحریم و تورم هستم. هر روز با مشکلات اقتصادی، اجتماعی فراوان کشورمان دست و پنجه نرم میکنم. من یک نفر از میان شما هستم و دارم می گویم: مهم نیست در چه محیطی و چه شرایطی زندگی میکنید، بلکه مهم است شما چگونه به مسائل مینگرید. به عبارت دیگر نوع نگرش شما، باعث شادی یا ناشادی شما میشود.
بخوبی میبینم روزی که با امیدواری و شادی آغاز میشود، 180 درجه با روزی که با یاس و نومیدی آغاز میشود، متفاوت است. زندگی ما از مجموع "روزها" ساخته شده است. از همین امروز تصمیم بگیرید "یک روز شاد" داشته باشید. نوبت فردا که شد باز هم میتوانیم تصمیم بگیریم "یک روز شاد" دیگر داشته باشیم.
نمره شادی شما چند است؟
ادامه دارد...