آیا فیلم "راز" را دیده اید؟ راندا برن در ابتدای فیلم توضیح می دهد که ایده این فیلم پس از خواندن یک کتاب قدیمی، به ذهن او خطور کرده است. این کتاب " دانش ثروتمند شدن" نوشته والاس واتل است که در سال 1910 منتشر شده است.
اولین جملات این کتاب مرا برجای خود میخکوب کرد. جملاتی برخلاف تمام باورها و عقایدی که از کودکی در ذهن من تزریق شده است:
هرچه قدر در ستایش فقر، قلم فرسایی شود، واقعیت این است که وقتی می توانید کامل و موفق زندگی کنید که ثروتمند باشید. هیچ انسانی نمی تواند به بلندای توانایی های روح خود برسد، مگر آن که پول زیادی داشته باشد. برای فراهم کردن امکانات رشد شخصی، شرایط زیادی لازم است که این شرایط با پول مهیا می شود.
"فقرای نامدار" جزو اولین کتابهایی بود که در دوران کودکی خواندم. بیوگرافی مردان باهوش و با صلابتی که عمری را در راه اعتقاد خود زحمت کشیدند و ایستادگی کردند و عاقبت در فقر و نداری، رخت از جهان بستند. کتابی در ستایش سختکوشی و فقر. کتابی که تک تک کلمات آن بر ذهن جوان من حک شد. این کتاب و بسیاری نوشته های دیگر، مرا مطمئن کرد که کار ما در این جهان این است که در راه وظیفه و خدمت به مردم، از سلامت و شادکامی خود بگذریم و مال اندوزی را سخیف و خوار بشماریم و دلمان خوش باشد پس از مرگمان، نام ما را به نیکی ببرند.
اکنون می دانم که کار ما در این جهان، شادمانی و شادکامی است. وظیفه ما دنبال کردن رضایت و خوشبختی خود و دیگران است. البته لازم است همیشه بخاطر داشته باشیم که ابتدا رضایت و خوشبختی خود را مد نظر داشته باشیم. اگر ما خود را دوست نداشته باشیم یا خودمان شاد و خوشبخت نباشیم، هرگز نمی توانیم رضایت و خوشبختی سایر مردم را تحمل کنیم یا در ایجاد آن دست داشته باشیم.
امروز می دانم که حق با کتاب " دانش ثروتمند شدن" است. برای خوشختی لازم است پولدار باشیم. نمی دانم این ضرب المثل مسخره از کجا در ذهن من جاخوش کرده که "پول خوشبختی نمی آورد..." البته که می آورد. اعتماد به نفس و اطمینان خاطر ثروتمندان را می بینم و به قدمهای محکم آنان بر زمین حسرت می برم.
این کتاب گفته است: " همه می توانند ثروتمند شوند. پولدار شدن هیچ ربطی به هوش، سواد، ملیت، جنسیت، خانواده ندارد. چه بسیار دکترهایی که فقیرند و چه فراوان کم سوادانی که پولدار. افرادی از هیچ به همه چیز رسیده اند و وارثان ثروت، محتاج لقمه نان هستند. هر کسی می تواند ثروتمند شود، اگر کارها را به شیوه خاص انجام دهد."
شیوه خاص...این شیوه چیست که چه آن را آگاهانه انجام دهیم و چه غیرآگاهانه، ما را به ثروت و تمکن می رساند؟ دنباله مطلب را در اینجا بخوانید.