قبل از رفتن به خرید، فهرستی از چیزهایی که تصمیم دارید بخرید، بنویسید. بدون فهرست خرید وارد هیچ مغازه ای نشوید.
وقتی برای خرید چیزی وسوسه شدید، پا روی دل خود بگذارید و از مغازه خارج شوید. این سه سوال را از خود بپرسید
آیا می توانم بدون این چیز سر کنم؟
آیا می توانم خریدن آن را به تاخیر بیندازم؟
آیا این فقط یک هوس است؟
اگر جواب هر سه پرسش منفی بود و باور کردید که براستی به آن چیز نیاز دارید، روز بعد برای خرید آن جنس برگردید و آن را بخرید.
هرگز قرض نکنید. هرگز! اگر برای خرید چیزی پول ندارید، از خرید آن صرف نظر کنید. خرید وسایل خانه قسطی، مسافرت قسطی، پول گرفتن دستی از این و آن، عادات بدی هستند که مانع رسیدن به استقلال مالی می شوند.
اگر خیال دارید به استقلال مالی برسید، دست کم باید شش ماه کمربندها را محکم ببندید و قدری به خود سخت بگیرید. باید در مقابل وسوسه خرید مقاومت کنید. پس از همین امروز از پاساژگردی بی هدف خودداری کنید و معاشرت با دوستانی را که زندگی تجملی و بی حساب و کتاب دارند، قطع کنید.
دارم می شنوم که بعضی از شما می پرسید که به جای پاساژگردی چه کار کنید؟ بنشینید فکر کنید که چطور پول بیشتری بدست بیاورید! و همین امروز برای کسب درآمد بیشتر اقدام کنید!
اگر پاساژگردی برای شما یک تفریح است باید به شما خاطر نشان کنم که این تفریح بسیار گران است. چطور است که تفریح کم هزینه تری را انتخاب کنید؟ هزاران تفریح و خوشی رایگان وجود دارد. همین امروز بیست تفریح لذت بخش را که رایگان است و یا هزینه کمی دارد، فهرست کنید و هربار احساس می کنید که کم آورده اید، قدری تفریح کم هزینه کنید.
افرادی که وضع مالی خوبی دارند، دست کم روزی یک ساعت فکر می کنند که چطور درآمد بیشتری به دست بیاورند. افرادی که از نظر مالی ضعیف هستند، ماهی یک ساعت به پول فکر می کنند! آن موقع هم به بدهکاری های خود فکر می کنند.
افرادی که وضع مالی خوبی دارند، مدام فکر می کنند که چطور می توانند درآمد بیشتری داشته باشند، چطور بیشتر پس انداز کنند، چطور هزینه ها پایین بیاورند. ولی افرادی که وضع مالی خوبی ندارند، مدام فکر می کنند که می توانند چه چیزهایی بخرند و کجا پول خرج کنند.
شما روزی چند ساعت به پول فکر می کنید؟ چگونه به پول فکر می کنید؟ برای جذب پول بیشتر فکر می کنید یا برای خرج کردن؟