من آدام ساندلر را دوست دارم. هنرپیشه درجه یکی نیست. او نمیتواند مثل براد پیت، جولیا رابرتز و دی کاپریو نقشهای متفاوتی را با مهارت بازی کند. همیشه خدا یک کاراکتر و یک شخصیت دارد. نه کم و نه زیاد. ولی در فیلمهایی بازی میکند که «پیام» دارد. او مسائل شخصی و اجتماعی را مورد بررسی قرار میدهد. به همین دلیل او را دوست دارم. پیش از این فیلم Anger Managmentرا معرفی کرده بودم. امروز میخواهم در مورد فیلم Belended بنویسم .
این فیلم در مورد خانوادههای ناتنی است: خانوادههایی ویژه با مشکلات ویژه. همانطور که میدانید این نوع خانواده در همه دنیا در حال افزایش است و لازم است مسائل آنها مورد بررسی قرار بگیرد .
داستان فیلم:
همسر آدام ساندلر بر اثر سرطان فوت کرده است. او سه دختر دارد. دخترهایی که بدون مادر بزرگ شدهاند و تیپ و قیافهای کاملا پسرانه دارند .
لوران هم از شوهر خیانتکارش طلاق گرفته است و دو تا پسر دارد. این دو پسر به خاطر عدم حضور الگوی مردانه در خانه، مشکلات رفتاری فراوانی دارند .
فیلم سراسر خنده است. نمیدانم آیا کسانی که خانواده ناتنی ندارند، متوجه عمق مشکلات این خانوادهها و راه حلهای خوبی که در این فیلم ارائه شده، میشوند یا خیر .
آدام و لوران از طریق یک سایت اینترنتی همسریابی با هم آشنا میشوند و با یکدیگر ملاقات میکنند. این قرار یک فاجعه کامل بود، چون هر دو نفر رفتارهای نامناسبی دارند. ظرف ده دقیقه معلوم میشود این دو نفر قصد ادامه آشنایی و ازدواج با یکدیگر را ندارند. ولی به خاطر یکسری ماجراهای بامزه که خیال ندارم برای شما تعریف کنم، این دو خانواده در یک مسافرت با هم همراه میشوند: سفر به آفریقا در برنامه ویژه خانوادههای ناتنی !
یک هتل لوکس در آفریقای جنوبی هر سال، برنامه ویژهای برای خانوادههای ناتنی ترتیب میدهد تا آنها یاد بگیرند چطور مشکلات روابط خود را حل کنند .
سه تا از مشکلات اصلی خانوادههای ناتنی عبارتند از :
۱ - وجود نداشتن اوقات دونفره و خصوصی برای زن و شوهر
۲ - برقرار نشدن ارتباط صمیمانه بین والد ناتنی و فرزند ناتنی
۳ - قضاوت شدن خانوادههای ناتنی توسط خانوادههای تنی
الف) وجود نداشتن اوقات دونفره و خصوصی برای زن و شوهر
در خانوادههای ناتنی، زن و شوهر از روز عروسی مسئولیت یک یا چند بچه را به عهده دارند. بنابراین چیزی تحت عنوان ماه عسل یا اوقات دونفره ندارند .
این مطلب اصلا خوشایند نیست. بویژه برای طرفی که سابقه ازدواج ندارد و به امید رومانس و تجربه عشق ازدواج کرده و یک مرتبه با کوهی از مسئولیت و بدرفتاری مواجه میشود .
در هر ازدواجی بیشتر وقت زن و شوهر صرف کسب درآمد، خرید، پخت وپز و سروسامان دادن به بچهها میشود. ولی آنچه ازدواجها را پابرجا نگه میدارد رابطه گرم و صمیمی بین زن و شوهر است .
بیشتر افرادی که ازدواج میکنند دست کم یک سال اول ازدواج را دونفره هستند. و این اوقات دونفره رابطه آنها را محکم میکند. درحالیکه در خانوادههای ناتنی چنین چیزی وجود ندارد .
در بیشتر خانوادههای ناتنی کسی حاضر نیست بچهها را یکی دو روزی نگه دارد تا عروس و داماد وقتی را با هم بگذرانند. راستش را بخواهید بیشتر اوقات کسانی که مثلا داوطلب نگهداری بچهها میشوند، خون به جگر والدین و بچهها میکنند !
این فرد داوطلب ممکن است پدر و مادر خود بچهها باشند، ولی آنها بچهها را نگه دارند که همسر سابق با همسر جدیدش خوش بگذراند؟! به جهنم که بچهها آسیب میبینند. باید حال عروس و داماد را گرفت !
خانمهایی که خیال دارید با مردی فرزند دار ازدواج کنید، روی کمک هیچکس برای نگهداری بچهها حساب نکنید. شما و همسرتان مسئول این بچههای بیمادر هستید. هیچکس به اندازه شما و همسرتان به این بچهها اهمیت نمیدهند. متاسفم که این مطلب را این قدر رک و راست میگویم. اگر از این واقعیتها آگاه باشید، بهتر میتوانید با مسائل فرزند ناتنی خود کنار بیایید .
در این تور استثنایی، برنامههای بسیار عالی برای بچهها ترتیب داده شده بود. گروه سنی کودکان و نوجوانان هم از هم جدا بودند. پس از غروب آفتاب، والدین با خیال راحت اوقات دونفره رومانتیک داشتند و بچهها میترکاندند !
ب) برقرار نشدن ارتباط صمیمانه بین والد ناتنی و فرزند ناتنی
بچهها همیشه امیدوارند پدر و مادرشان با هم آشتی کنند و آنها در کنار والدین خودشان زندگی کنند. وقتی ازدواج جدید سر میگیرد، امید بچهها یکباره نابود میشود. به همین دلیل ممکن است نسبت به والد ناتنی خود جبهه بگیرند. شاید تا پیش از ازدواج از بازی کردن و گردش رفتن با این تازه وارد لذت میبردند، ولی پس از ازدواج متوجه میشوند دیگر امیدی به آشتی پدر و مادرشان نیست .
متخصصان میگویند برای شکل گرفتن رابطه بین والد ناتنی و فرزند ناتنی، چهار تا هفت سال زمان لازم است. پس صبر داشته باشید. رابطه زناشویی عالی، ارزش صبر کردن دارد.
یکی از بهترین راههای میانبر صمیمی شدن والد ناتنی و فرزند ناتنی، این است که خانواده جدید در کنار هم اوقات خوشی را تجربه کنند .
در این تور برنامههای خانوادگی وجود دارد و همه افراد خانواده تشویق میشوند به صورت یک تیم در آنها شرکت کنند. بقدری برنامههای متنوع در این تور وجود دارد که هر خانوادهای میتوانست برنامه دلخواه خود را پیدا کند . چقدر بازی، چقدر برنامه، چقدر خنده و شادی
ج) قضاوت شدن خانوادههای ناتنی توسط خانوادههای تنی
متاسفانه بیشتر خانوادههای تنی نسبت به خانوادههای ناتنی رفتاری ناخوشایند دارند. جوری رفتار میکنند که تک تک اعضای خانواده ناتنی احساس میکنند درگیر کاری غیراخلاقی و نابهنجار هستند. خانوادههای ناتنی توسط خانوادههای تنی برچسب میخورند و مورد قضاوت قرار میگیرند. خانوادهای ناتنی احساس میکنند در میان خانوادههای تنی وصله ناجور هستند .
در این تور همه خانوادهها ناتنی هستند. حتی چند خانواده ناتنی واداشته میشوند در کنار هم شام و ناهار بخورند. به این ترتیب آنها متوجه میشوند تنها خانواده ناتنی دنیا نیستند! احساس عجیب و غریب بودن را کنار میگذرانند. از یکدیگر رفتارهای خوب را یاد میگیرند و متوجه اشتباهات رفتاری خود میشوند .
من نمیدانم آیا چنین توری وجود دارد یا خیر. ولی اگر وجود دارد، صد آفرین به برگزارکنندگان آن. آنها بخوبی مشکلات این دسته از خانوادهها را درک میکنند و راه حل بسیار خوشایندی برای آن ترتیب دادهاند .