کامپیوتر را خاموش میکنم. کمرم را راست میکنم. احساس میکنم کاملاً خمیده ماندهام. کش و قوسی میآیم. مفاصلم، قرچ قروچ صدا میکنند. کمر و گردنم درد گرفته است. ساعت نه شب است. تا نیم ساعت دیگر، مرد من به خانه برمیگردد. بلند میشوم قدری به خانه و خودم برسم و برای خوشامدگویی به همسرم آماده شوم.
از ساعت سه بعدازظهر تا به الان یکسره دارم میخوانم. هفت کتاب خواندم: یک کتاب کاغذی و شش کتاب الکترونیک در مورد مادران ناتنی. کتاب کاغذی در مورد هوش هیجانی است. یک مادرناتنی باید هوش هیجانی بالایی داشته باشد. یک مادرناتنی برای برنامه ریزی تعطیلات دو روزه، باید هوش و سیاست چرچیل، بردباری گاندی و فداکاری مادرترزا، را داشته باشد. بعلاوه وقتی در پایان تعطیلات، همه ناراضی هستند، باید قدیس باشد که باور کند پاداش زحمات خود را در دنیای دیگر دریافت خواهد کرد.
همیشه وقتی خیال دارم در مورد موضوعی بنویسم، دیوانه وار میخوانم. خیال دارم در مورد مادران ناتنی بنویسم. خیلی حرفهای و کاربردی. بنابراین لازم است اول بدانم همین الان چه مطالبی در این مورد وجود دارد. در زبان فارسی فقط یک کتاب برای مادران ناتنی وجود دارد: کلیدهای موفقیت مادران ناتنی. کتاب بسیار خوبی است و این کتاب زندگی مرا نجات داد.
الیزابت چرچ، روانشناس و جامعه شناس، در کتاب understanding stepmother، میگوید: اگر مشاوری، مادرناتنی نباشد، به جای کمک به خانوادههای ناتنی، به آنها آسیب می زند. با همه گوشت و پوستم میدانم چقدر این موضوع درست است. من و همسرم پیش از ازدواج، شش ماه مشاوره گرفته بودیم، ولی حتی یک جمله راهنمایی در مورد خانواده ناتنی دریافت نکردیم.
پس از این که به خاطر مادرناتنی بودن، دچار افسردگی شدم، نه ماه دیگر با همان خانم مشاور، مشاوره گرفتم. مشاور نتوانست کمکی بکند و مرا تشویق کرد طلاق بگیرم. میگفت: این ازدواج، ارزش این همه تلاش و تحمل تو را ندارد. طاقت من طاق شده بود، ولی تصمیم گرفتم از یک مشاور دیگر راهنمایی دریافت کنم: مشاوری بدون مدرک دکترای روانشناسی، که بیش از هر رواشناسی در مورد موفقیت و شادی میداند.
همان یک جلسه مشاوره، آرامش ذهنی را به من برگرداند. سپس کتاب کلیدهای موفقیت مادران ناتنی را پیدا کردم. خب... دیگر فهمیدم من در تجربه شکست و نومیدیام تنها نیستم. اکثر مادران ناتنی در تلخکامی و احساس شکست و ناتوانی غرق میشوند و اگر کمک مناسب دریافت نکنند، بشدت آسیب میبینند.
مادران ناتنی، زنانی بزرگوار و مهربان هستند که با آگاهی کامل تصمیم گرفتهاند فرزندان دیگران را بزرگ کنند و خانوادههای از هم پاشیده را تکه تکه بهم بچسبانند. وقتی تلاشها و محبتهای آنها با بی محبتی و بی احترامی رد میشود، آنها از نظر احساسی میشکنند. احساسات منفی رایج در میان مادران ناتنی عبارتند از:
- نگرانی و اضطراب
- خشم تلنبار شده
- افسردگی
- شکنندگی عاطفی
آنها احساس میکنند هر لحظه ممکن است از درون متلاشی شوند، متاسفانه هیچکس، مطلقاً هیچکس حاضر نیست درددل های آنها را بشنود. تا دهانشان را باز میکنند، جواب میگیرند: خودت میدانستی این مرد بچه دارد. خودت انتخاب کردی وارد این زندگی پرآشوب بشوی. مادران ناتنی مشکلات عمیقی دارند، ولی در سکوتی عمیق، مشکلات خود را حمل میکنند.
چند نفر اینجا مادرناتنی است؟ و چند نفر از شما با این حرفها آشناست؟
مبحث مادرناتنی، به سه بخش اصلی تقسیم میشود:
- 1-قبل از ازدواج
- 2-مراسم عروسی و ماه عسل
- 3-پس از ازدواج
در پستهای قبلی نوشتم:
- چگونه مردی که سابقه طلاق دارد، بررسی کنید؟
- چگونه با فرزندخوانده آینده خود آشنا شوید و ارتباط برقرار کنید؟
- قبل از ازدواج چه مسائلی را در مورد خانواده ناتنی روشن کنید؟
در مورد جشن عروسی نوشتم و در مورد ماه عسل هم خواهم نوشت. در مورد پس از ازدواج هم خواهم نوشت.
خیال داشتم بخش مادران ناتنی سایت گیس گلابتون را به صورت رایگان در اختیار مادران ناتنی قرار بدهم، ولی متوجه شدم این مطالب توسط خانمهای مجرد (که تصورات شاعرانه از نقش مادرناتنی دارند)، مادران (که انتظارات باورنکردنی از مادران ناتنی دارند)، خانمهای جداشده (که با خواندن نوشتههای من دچار احساس گناه میشوند) خوانده و قضاوت میشود. این مطلب باعث میشود خودم را سانسور کنم و نتوانم اطلاعاتی که مادران ناتنی نیاز دارند، در اختیار آنها بگذارم.
تا پایان مهر 1395، یک کتاب الکترونیک برای مادران ناتنی در سایت گیس گلابتون عرضه خواهد شد، به نام "کاش پیش از مادرناتنی شدن میدانستم.." من این کتاب را به رایگان در اختیار مادران ناتنی قرار خواهم داد، البته به یک شرط. شرط من برای مادران ناتنی و دریافت کتاب به صورت رایگان این است:
لطفا یک ایمیل با موضوع "مادر ناتنی" برای من بفرستید و در ایمیل این مطالب را بنویسید:
- 1-مشخصات خودتان: سن، تحصیلات، شغل، سابقه قبلی ازدواج
- 2-مشخصات همسرتان: سن، تحصیلات، شغل
- 3-چند سال از ازدواجتان میگذرد؟
- 4-چند فرزندخوانده دارید؟ آنها دختر یا پسر هستند و چند ساله؟
- 5-آیا خودتان فرزند دارید؟ اگر فرزند دارید از ازدوج قبلی است یا از همین ازدواج؟
- 6-به نظر شما چه تفاوتهایی بین خانواده تنی و ناتنی وجود دارد؟
- 7-به نظر شما چه چالشهایی در خانوادههای ناتنی وجود دارد؟
- 8-شما چه پیشنهادهایی برای حل این چالشها دارید؟
- 9-آیا بسادگی با نقش مادرناتنی کنار آمدید یا این نقش را دشوار می دانید؟
- 10- آیا قبل از ازدواج میدانستید خانواده ناتنی چگونه است؟
- 11- اگر زمان به عقب برمی گشت آیا دوباره حاضر هستید مادرناتنی بشوید؟
- 12- هنگام ازدواج چه احساسی نسبت به فرزند خوانده خود داشتید؟ الان چه احساسی دارید؟ چرا؟
- 13- نقاط قوت خانواده ناتنی شما چیست؟ چه چیزی باعث میشود ازدواج شما از هم نپاشد و کنار هم بمانید؟
- 14- در حال حاضر بزرگترین چالش خانواده شما چیست؟
- 15- چه توصیههایی برای بقیه خانوادههای ناتنی دارید؟
اگر بیشتر نوشتید که چه بهتر! (مهلت ارسال پرسشنامه تمام شد!)
به محض آماده شدن کتاب الکترونیک، من کتاب را رایگان برای شما ایمیل خواهم کرد. مهلت ارسال ایمیل شما برای دریافت کتاب الکترونیک رایگان: پایان شهریور 1395
دانلود پرسشنامه مادران ناتنی
مهلت ارسال پرسشنامه تمام شد!
پی نوشت یک: این بخش سایت متعلق به مادران ناتنی است و نظرات دیگران حذف خواهد شد.
پی نوشت دو: مهلت ارسال پرسشنامه تمام شد!