من سه سال پیش جدا شدم و یک دختر 6 ساله دارم. در حال حاضر با آقایی آشنا شدم و قصد ازدواج داریم. او هم یک دختر 6 ساله دارد. میخواستم بپرسم با وجود دو دختربچه بهترین شیوه برخورد با بچهها چگونه است تا دچار اختلاف و مشکل نشویم؟
انشاالله به میمنت و مبارکی ازدواج کنید و ممنونم مرا طرف مشورت قرار دادید. به خاطر داشته باشید در رابطه با خانواده ناتنی، فقط از مشاوری مشورت بگیرید که خودش خانواده ناتنی داشته باشد تا بتواند وضعیت شما را بهخوبی درک کند. خانم دکتر ونزدی، Martin Wednesday روانشناس و مادرناتنی معتقد است مشاوره با افرادی که خانواده ناتنی ندارند، نهتنها به شما کمکی نمیکند، بلکه اثر منفی دارد چون مشاور از تفاوت خانوادههای تنی و ناتنی خبردار نیست و تصور میکند الگوهای خانواده تنی درباره خانواده ناتنی صادق است. من(گیس گلابتون) کاملاً با دکتر ونزدی مارتین موافق هستم.
بعضی مردان صاحب فرزند، فقط با خانمهای بدون فرزند ازدواج میکنند و با خودخواهی اجازه نمیدهند همسرشان باردار شود با این تصور که میتوانند تمام منابع خانواده را صرف فرزند (یا فرزندان) از همسر قبلی کنند. درحالیکه این شیوه به خانواده جدید آسیب میزند:
- وقتی همسرتان را از مادر شدن محروم میکنید، ظلم بزرگی به او کردهاید که هرگز قابل جبران نیست و رابطه شما و همسرتان هیچوقت آرام و بدون دغدغه نخواهد بود.
- همسرتان، مادر نشدن خود را از چشم فرزند (فرزندان) شما میبیند و ممکن است دلش با آنها صاف نشود.
- وقتی خانمی هرگز مادر نشده، کمتر شرایط یک والد را درک میکند و دردسرهای آقای صاحب فرزند بیشتر است.
پس آقایان صاحب فرزند که تصمیم به ازدواج مجدد دارید:
- با خانم صاحب فرزند ازدواج کنید.
- اگر با خانم بدون فرزند ازدواج میکنید، حتماً از بارداری او حمایت کنید و اجازه بدهید او مادر شدن را تجربه کند.
به سؤال دوست عزیزمان برمیگردیم:
من سه سال پیش جدا شدم و یک دختر 6 ساله دارم. در حال حاضر با آقایی آشنا شدم و قصد ازدواج داریم. او هم یک دختر 6 ساله دارد. میخواستم بپرسم با وجود دو دختربچه بهترین شیوه برخورد با بچهها چگونه است تا دچار اختلاف و مشکل نشویم؟
دوست عزیز
دو موضوع مهم درباره خانواده ناتنی را در ذهن خود داشته باشید تا پس از ازدواج، سردرگم نشوید:
یک) هفتاد درصد ازدواجها همراه با فرزند از رابطه قبلی به طلاق منجر میشود
بچهها در هنگام طلاق بدون قدرت هستند. آنها ناخواسته در معرض طلاق و ازهمپاشیدگی خانواده قرار میگیرند، ولی بچهها در هنگام ازدواج مجدد قدرت زیادی دارند و با استفاده از قدرت ایجاد احساس گناه، ناسازگاری و ... میتوانند ازدواج مجدد شما را تخریب کنند. اگر تصمیم دارید ازدواج مجددی داشته باشید، با دقت همسر مهربان و فهمیدهای را انتخاب کنید و مواظب خرابکاریهای فرزند خود یا فرزند همسرتان باشید. دکتر باربارا دی آنجلیس با خجالت اعتراف میکند از 12 سالگی تا 19 سالگی به مدت هفت سال تلاش کرده ازدواج مجدد مادرش را تخریب کند. او خوشحال است که نتوانسته نقشه پلید خود را عملی کند و مادر و پدرناتنی او توانستند ازدواج موفق و عاشقانهای خود را حفظ کنند.
دو) چهار تا هفت سال طول میکشد تا خانواده ناتنی به ثبات برسد
به همین دلیل در هفت سال اول ازدواج مجددتان انتظار اجرای انواع و اقسام نمایشهای دراماتیک را داشته باشید. از طرف فرزند خودتان، فرزند همسرتان، همسر سابق خودتان و همسر سابق ایشان. با صبر و بزرگواری، تماشاگر درامهای پرهیاهوی خانوادگی باشید و کم نیاورید. ازدواج مجدد یعنی استفاده از شانس دوباره. برای استفاده از شانس دوباره، باید صبور و دانا باشید، وگرنه این فرصت هم مثل فرصت قبلی از بین میرود.
تا به اینجا سعی کردم به شما نشان بدهم ازدواج مجدد شما، سوارشدن هر چهار نفرتان بر یک اسب سفید و تاختن بهسوی غروب آفتاب نیست. جا افتادن یک خانواده ناتنی 7-4 سال طول میکشد. برای اینکه خانواده جدید شما زودتر جا بیفتد توجه به مسائل زیر ضروری است:
- 1-هزینه بچهها توسط چه کسی پرداخت میشود؟ آیا قرار است همسرتان همه هزینهها را بپردازد؟ آیا قرار است هریک از شما هزینه فرزند خودش را بپردازد؟ آیا قرار است به نسبت درآمدتان، هریک از شما سهمی را بپردازید؟ قبل از ازدواج درباره این مسائل صحبت کنید. ممکن است به نظر شما بدیهی باشد قرار است همسرتان همه هزینهها را بپردازد، درحالیکه به نظر همسرتان بدیهی است که شما باید هزینه دخترتان را بپردازید. پس حتماً دراینباره صحبت کنید.
- 2-برای هر دو بچه باید به یک اندازه هزینه شود. مبادا یکی به مدرسه خصوصی برود و دیگری به مدرسه دولتی. مبادا یکی لباسهای گران بخرد و دیگری لباسهای ارزان.
- 3-هیچیک از بچهها نباید احساس کنند، ازدواج مجدد برای آنها محرومیت آورده است. برای مثال اگر قبلاً یکی از دخترها اتاق شخصی داشته و مبادا حالا مجبور شود آن را با خواهر جدیدش شریک شود.
- 4-شما و همسرتان هر دو رئیس خانواده هستید، ولی بهتر است وظیفه تربیت هر فرزند بر عهده والد مربوطه باشد. هرگز فرزند دیگری را تنبیه نکنید. اگر مشکلی پیش بیاید، با نرمی تذکر بدهید. اگر مؤثر نبود، در حضور فرزند خاطی، به همسرتان اطلاع بدهید. چغلی و زیرآب زنی نکنید. مثل یک رئیس رفتار کنید، نه مثل یک آدم ضعیف و مارموز.
- 5-مطالعه کتاب کاش پیش از مادرناتنی شدن میدانستم و انجام تمرینات خداحافظ خشمبرای شما ضرورت دارد.
- 6-همیشه یک مشاور خوب در کنار خانوادهتان داشته باشید.
بهترینها را برای شما و خانوادهتان آرزو میکنم.
ممکن است این مقاله باعث شود تصور کنید ازدواج مجدد کار پرزحمتی است و به زحمتش نمیارزد. ازدواج بهطورکلی کار پرزحمتی است. ازدواج مجدد همراه با فرزند هم پرزحمت است و مطمئن باشید به زحمتش میارزد. زن و مردی پیوندی عاشقانه میبندند و در کنار هم آرام میگیرند، دو کودک از موهبت و حمایت پدر و مادر برخوردار میشوند و الگوی صحیحی برای ازدواج خواهند داشت. هیچ کار ارزشمندی، بیزحمت حاصل نمیشود. ساختن یک خانواده صمیمی و شاد، کار ارزشمندی است و هر دقیقه زحمت آن، ارزشی فوقالعاده دارد.